Een brug is een rijtje van 2 of meer vervangende tanden als er in uw gebit tanden of kiezen ontbreken. Deze zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Meer informatie over de kosten vindt u op de tarievenlijst.
Heeft u in uw gebit een ontbrekende tand? Of is een tand of kies zo beschadigd dat deze getrokken moet worden? Dan kunnen we de lege ruimte vullen met een kroon. Dat is een vervangende tand of kies die bijna niet van echt te onderscheiden is. Voor het plaatsen van een kroon, of een brug bespreken we eerst het behandelplan met de patiënt. Meer informatie over de kosten vindt u op de tarievenlijst.
Soms kan een tand of kies niet meer worden gered, door tandbederf of tandvleesontsteking. Of als er voor andere tanden en kiezen te weinig ruimte is. Ook als verstandskiezen niet goed doorkomen, kan het nodig zijn om te trekken. Na het plaatsen van verdoving wordt een tand of kies getrokken. In sommige gevallen is het nodig om naar een kaakchirurg door te verwijzen. Wij geven u graag meer informatie over wat u kunt verwachten.
Heeft u een gaatje in uw tand of kies? Daar moet u niet mee blijven doorlopen. Bacteriën veranderen uw voedsel in zuur. Doordat u de hele dag eet en drinkt heeft uw glazuur veel te verduren. Is het zuur door uw tandglazuur heen? Dan is is het belangrijk actie te ondernemen. Zuur in uw speeksel kan namelijk het tandbeen verder aantasten. Het vullen van een gaatje doet over het algemeen geen pijn. Het boren kan, afhankelijk van de persoon en de diepte, wel gevoelig zijn.
Niet iedereen heeft even witte tanden. Door bijvoorbeeld roken, koffie of wijn verkleuren tanden in de loop der jaren. Ook door het ouder wordende tandbeen merkt u dat uw gebit minder licht wordt. Wilt u uw tanden laten bleken? Het is verstandig om dat bij een tandarts te doen. Bij onze tandartsenpraktijk controleren we eerst of tanden en kiezen goed gezond zijn, of er vullingen lekken of andere problemen zijn. Samen met u kijken we naar de beste manier van bleken voor het mooiste resultaat. Meer informatie over de kosten vindt u op de tarievenlijst.
Dit is het vakgebied waarbij de tandarts zich bezighoudt met het verfraaien van tanden en kiezen. Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van cosmetische tandheelkunde. Een mooi gebit geeft meer zelfvertrouwen. De vorm en de kleur van de tanden spelen daarbij een cruciale rol. Met behulp van tandkleurige materialen, kronen, bruggen en facings (schildjes) kunnen verbeteringen in vorm, kleur en stand van de tanden en kiezen worden aangebracht.
Implantologie is het snelstgroeiende onderdeel van de tandheelkunde en heeft tot doel om in bepaalde gevallen een of meer meerdere tanden te vervangen door tandheelkundige implantaten. Implantaten zijn kunstmatige wortels, meestal gemaakt van titanium, die in het bot geplaatst worden. Of implantaten goed te plaatsen zijn hangt af van de kwaliteit van het bot. Moderne implantaten hebben meestal een schroefvorm die in het bot wordt geschroefd. Deze schroef zal na verloop van tijd vastgroeien. Nadat het implantaat is vastgegroeid, kan er een vervanging worden gemaakt voor de verloren tanden.
Het plaatsen van implantaten gebeurd altijd in samenwerking met een kaakchirurg.
Twee jaar is een goede leeftijd om uw kind voor de eerste keer mee te nemen naar de tandarts. Dat kan bijvoorbeeld als u zelf voor een controlebezoek gaat. Uw kind kan bij dit allereerste bezoek wat rondkijken in de praktijk. Een behandeling is op tweejarige leeftijd meestal nog niet nodig. De tandarts kijkt of het gebit in orde is en geeft voornamelijk goede adviezen en voorlichting.
Sommige mensen zijn zo bang voor de tandarts dat zij hun gebit helemaal niet laten controleren of behandelen. Is dat bij u het geval, dan is het goed te weten dat u niet de enige bent. Laat dit u er niet van weerhouden om toch te komen. Wij vinden het belangrijk u op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. Wij nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.
Wie geen of bijna geen eigen tanden meer heeft, komt in aanmerking voor een kunstharsplaat. We spreken van een volledige gebitsprothese (kunstgebit) als alle tanden vervangen moeten worden, of een partiële (gedeeltelijke) prothese als er maar enkele tanden vervangen moeten worden.
Er zijn verschillende soorten partiële protheses: een kunstharsplaatje, een frame-prothese met haakjes en een frame met verankering. Een kunstharsplaatje is in feite een tijdelijke oplossing na het trekken van een aantal tanden. Een volledige of een partiële prothese kun je uit de mond nemen en zit niet vast.